Peter Hallberg
World Backgammon Champion 2004


 Facebook  Twitter  Instagram  YouTube  LinkedIn
 Facebook  Twitter  Instagram  YouTube  LinkedIn

Jan 2015

Så blev det nytår igen

Jan 1st by Peter Hallberg

Endnu engang har vi fået afsluttet et år. For mit vedkommende et rigtigt godt år. Mange ting er anderledes - eller rettere sagt - mange ting er det samme. Skal jeg bruge ét ord til at beskirve hele 2014, bliver det ”stabillitet”. Denne blog er skrevet med sidste års nytårs-blog in mente. Det er en sær følelse, at genlæse hvad jeg skrev for et år siden, da det føles som en evighed siden. Det er bare ”so last year”.

2014 in review
Året der er gået, har været præget af arbejde. Faktisk elsker jeg at gå på arbejde. Ja, ja, der er da dage, hvor jeg ikke lige er i humør til det, men så har jeg heligvis en masse gode kollegaer, som jeg kan fokusere på at få en god arbejdsdag sammen med i stedet. Min faste kontrakt med NNIT fik jeg per første februar. Der blev jeg ansat som Incident Manager i finance segmentet. Meget forsimplet gik det ud på, at jeg skulle sørge for, at vi tog os af at få fikset IT-systemer, som gik i stykker for kunderne. Det var lidt af en omvæltning, at skulle administrere i stedet for at udføre. Det passer mig helt perfekt i dag.

Kun fire måneder senere opstod en ny mulighed, hvor jeg kunne skifte rolle, men forblive i det kundesegment jeg sad i. Den nye rolle som Change Manager indeholdt muligheden for mere planlægning i min hverdag. Nu skulle jeg tage mig af at sikre kvaliteten af planlagte ændringer på IT-systemerne, således at disse har så lille impact for kunderne som muligt. Det har jeg hygget mig med hele året og der er stadig masser af udfordringer, som jeg glæder mig til at tage hul på i 2015.

Min forventning om at jeg ville få en masse ekstra tid i 2014, var helt hen i vejret. Der har været meget lidt tid til andet end arbejde. Dette er selvvalgt. Der har været en konstant følelse af, at jeg ikke helt havde nået det stabillitetsniveau, jeg gerne ville. Det føler jeg så til gengæld, at jeg har nået nu!

2014 var også året, hvor jeg mødte en masse nye dejlige mennesker. Når man har færdes i det samme miljø i mange år, som jeg har gjort tidligere, møder man ikke så mange nye mennesker. Det gør man derimod når man skifter arbejde og hobby. Det er super fedt og jeg håber på, at komme til at lære jer endnu bedre at kende i 2015.

Ferie
Det lyder helt skørt, men jeg holdt faktisk ferie i hele 14 dage i 2014.

Til dem der ikke ved det, så forsøger jeg at tilrettelægge min hverdag på en sådan måde, at jeg ikke har behov for længere pauser. Jeg elsker min hverdag.

Claus fik mig overtalt til, at vi skulle rejse et eller andet sted hen. Vi besluttede os for Kroatien, som er kendt for at have en masse flot natur, hvilket var perfekt for vores film- og billede rejsetema. Herunder kan du se en lille video, jeg klippede sammen af nogle af de mange optagelser, jeg lavede.De to uger gik hurtigt og jeg havde kun lidt vanskeligt ved ikke lige at logge ind på arbejdet og se hvad der skete... hver dag. Det bliver en kæmpe udfordring, at bruge de 6 ugers ferie jeg har i 2015. Det er dobbelt så meget ferie, som jeg har holdt de sidtse 10 år tilsammen.

Da det ikke blev til VM i backgammon i 2014, så kan det måske blive i 2015 i stedet. Til julefrokosten i min gamle klub, snakkede vi om at tage samlet afsted i 2015, som vi også gjorde det tilbage i 2000 og et eller andet lavt. Det kunne jeg jo godt skyde 4 uger efter. Lidt til træning og 10 dage i Monte Carlo hvor turneringen bliver afholdt hvert år.

Træning
Det gik ikke lige helt som planlagt. Faktisk slet ikke. Skak og backgammon blev der ikke tid til. Det blev simpelthen nedprioriteret. Sådan er det bare. Det gjorde mit løb desværre også. Jeg ved ikke hvordan, men Jeppe fik mig overtalt til, at synes, det var en god ide lige at løbe et halvmarathon. Måske tænkte jeg, at hvis han kan, så kan jeg også eller måske noget endnu mere forskruet. I mange omgange forsøgte jeg at komme i gang, men der skete ikke rigtigt noget. Datoen nærmede sig og jeg tog pragmatikerhatten på. Kondi og muskler havde jeg hørt, at man ikke opbygger på en uge. Min vurdering var, at der var så kort tid til løbet, at jeg ikke havde andre valg end at forsøge at tabe nogle kilo hurtigt – meget hurtigt.

Af princip mødte jeg op til start, selv om jeg ikke havde fået trænet. Fik hevet mig igennem de 21,1 km på 2t29m. Ingen skader, pånær en negl som stadig driller en smule. Den kan ikke helt finde ud af, om den vil falde af eller ej. Faktisk afholdt det mig fra at deltage i nytårs-halvmarathon den 31/12-2014.

Ingress
Min indre nørd slap løs og render nu rundt og hacker portaler i Nord-Vest. Ja, du læste rigtigt. Google har lavet det fedeste spil. Det foregår ude i virkeligheden og du er selv spilleren. Ikke noget med at sidde derhjemme på sofaen og spille. Ud i den virkelige verden.

Plottet er så simpelt, at et skolebarn kan forstå det. Du er en hemmelig agent. Du spiller enten for det grønne hold (frøerne/Enlightened) eller det blå hold (smølferne/Resistance). Din mobiltelefon (med GPS) er din håndscanner. Der eksisterer et meget stort antal portaler rundt om i verden. Dit mål er at tage rundt og overtage disse portaler for dit hold. Der er omkring 2000 portaler i storkøbenhavn, så der er nok at spille om. Det betyder, at man skal ud til de forskellige geolocations for at kunne interagere med portalerne. Spillet har naturligvis meget mere dybde, men det er grundpræmissen. Se googles teaser for spillet herunder.Sidste uge gik jeg 49 km rundt, mens jeg spillede spillet. Derudover cyklede jeg også lidt her og der. Det giver alligevel en del motion. Derudover har jeg også lige pådraget mig min første Ingressskade. Manglende respekt for is på vejen gjorde, at jeg mistede fodfæstet og landende på røven og på den ene hånd. Det må have været et syn for guder. Alle kender det der med en fuld tosse, som laver det syge fald og på forunderlig vis undgår at spilde så meget som en dråbe af den fadøl, han har i hånden. Udskift fadøl med tændt mobil med Ingress og du har min situation.

Det nye år
Meget out-of-charater har jeg ingen planer for - eller større forventninger til - 2015. Jeg tager året som det kommer. Skal jeg gætte på nogle nøgleord for 2015, tror jeg det bliver arbejde, Ingress og VM i Monte Carlo.

Hav det godt allesammen. Godt nytår til alle.


:: Backgammon ::

* Dansk Bg Forbund (DK) 

* eXtreme Gammon

* Bg World Championship

* DBgF on Facebook (DK)

 

:: Poker ::

* Pokernyhederne (DK)

* PNN.dk (DK)

* Texaspoker (DK)

* PokerHistory

 

:: Chess ::

* Dansk Skak Union (DK)

* ChessBomb

* K41 (DK)

* ChessTempo