Peter Hallberg
World Backgammon Champion 2004


 Facebook  Twitter  Instagram  YouTube  LinkedIn
 Facebook  Twitter  Instagram  YouTube  LinkedIn

Jan 2014

Farvel 2013 - Goddag 2014

Jan 1st by Peter Hallberg

Så er 2013 slut og vi står med begge ben plantet sikkert i 2014. På denne tid af året er det helt normalt, at man får gjort status, over den tid der er gået og kigger frem imod, hvad der går os i møde.

Et år med store omvæltninger er forbi
Der er ingen tvivl om, at 2012 og 2013 har været de to mest turbulente år i mit liv. Mange store beslutninger er taget og mange livsændrende ting er sket. Det har kostet utroligt mange ressourcer og usikkerheden såvel som afsavn, manglende håb og nedslidte nerver, har ikke gjort det lettere.

Min helt overordnede plan for 2013 var at lande på benene og komme helskindet gennem skilsmissen i 2012. Det startede lovende, men desværre begyndte problemerne langsomt at indhente mig, og min situation ramte et lavpunkt i slutningen af maj.

Min arbejdssituation var noget uklar. Jeg havde lagt pokeren på hylden godt ni måneder tidligere og var stadig ikke parat til at tage skridtet tilbage på det ”normale” arbejdsmarked. Min ide var at fortsætte med at klare mig som selvstændig, men i en generel tilstand af håbløshed og tvivl finder man ikke på de gode ideer, som er påkrævet i en sådan situation.

Ligeledes var jeg udfordret på det boligmæssige plan og endte med at flytte ind hos nogle venner, som stillede et gratis værelse tilrådighed for mig. Det er jeg meget taknemmelig for. Planen var, at jeg kunne bo der, indtil jeg havde fået alting på rette køl igen. Jeg frygtede, at det kunne tage et halvt år eller mere, men jeg boede der kun i halvanden måned.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget
Når man er planlægningsfreak som jeg, så er det tidspunkter som disse, hvor man skal grave dybt og finde en god plan. Sune havde stukket mig bogen ”7 gode vaner”, som jeg med stor interesse læste. Muligheden for at redefinere hele mit liv, stod jeg midt i. Nuet. Jeg valgte at gribe den.

Første skridt var at forstå, hvilke facetter af mit liv og min hverdag der lå hhv. indenfor og udenfor min indflydelsessfære. Derefter at forstå og acceptere at ting jeg ikke kan påvirke ikke må koste energi, og ting jeg kan påvirke skal have min fulde opmærksomhed. Det er altså et spørgsmål om at tage ansvar for mine valg og være bevidst om dem i alle situationer, hvor jeg har reel indflydelse på udfaldet. Det betyder også, at jeg kunne gå tilbage og tage ansvar for valg, jeg havde truffet tidligere og derfor lettere komme overens med de aktuelle udfald.

Næste skridt var, at finde ud af hvor jeg ville hen. Hvad jeg ville arbejde mig hen imod. Hvilke overordnede principper som skal guide mit liv; mine valg. Når målene er klare og principperne, som skal lede en derhen, er veldefineret, bliver rejsen meget lettere. I nuet handler det om at planlægge, så man får prioriteret de aktiviteter, som på den lange bane vil føre en mod målet. Det gælder om at give sig selv tid til, ikke at være styret af alle de akutte problemer, som hele tiden presser sig på. Det gælder om at gøre de ting, der som helhed skaber mest værdi, vurderet i forhold til principper og mål.

Hurtigt blev det klart, at det vigtigste for mig var at skabe en stabil arbejdssituation. I dette tilfælde betød det et ”normalt” fast arbejde. Det har en masse fordele i sig selv og kan derfor ikke alene betragtes som en enabler af andre muligheder.

Positive ting ved et normalt arbejde:

 • Åbenlyst giver det nogle penge i en stabil strøm, som skaber mulighed for en rimelig bolig og levestandard.
 • Det får mig tilbage på det normale arbejdsmarked.
 • Det fjerner et pres om konstant, at skulle kunne udvikle nye ideer.
 • Det giver muligheden for at fokusere på at udføre et job, og ikke skulle tænke på regnskab og spekulere på hvor det næste job skal komme fra.
 • Det giver kollegaer, hvor man ikke på samme måde er isoleret, som man er som spiller (selv om man sidder på et pokerkontor).
 • Stressniveauet bliver voldsomt sænket, og humøret får tid og ro til at arbejde sig op.
 • Slipper væk fra et 100% konkurrence minded miljø.
 • Man indgår i et større fællesskab, hvor der kan være mange jobmuligheder, man slet ikke havde forestillet sig eksisterede.
 • Det kan give personlig tilfredsstillelse at udføre et arbejde, hvor andre mennesker kan bruge det til noget.
 • Det kan give en normal og stabil døgnrytme, som ganske givet også er godt for helbredet.
 • Ferie.
 • Løn når man er syg.
 • Pension.
 • Barsel.

Mindre fede ting ved et normalt arbejde:

 • Jeg har ikke frihed til at arbejde, når jeg finder det mest produktivt.
 • Det er ikke mig selv, der definerer mine opgaver.
 • Man kan ikke selv vælge sine kolleger til og fra.
 • Lønnen er meget lidt performance orienteret, hvorfor det kan være svært at motivere sig selv til, at gøre det aller bedste man kan hele tiden.

Min plan var at komme ind i en større IT-virksomhed, hvor der ville være plads til at vokse og bevæge sig rundt. Valget faldt på NNIT, som har mere end 2000 ansatte. Jeg kendte i forvejen en håndfuld personer, som arbejdede der. Jeg kontaktede NNIT omkring, hvordan jeg kunne komme ind og det korte svar var at, jeg måtte starte forfra, hvis jeg ville ind. Da min erfaring med UNIX/Linux lå 9 år tilbage, svarede det ganske enkelt til ingen erfaring.

Jeg trak vejret dybt og kontaktede Randstad, som er det vikarbureau NNIT bruger til rekruttering. To dage senere stod jeg hos NNIT, ansat som Frontline Consultant (Service desk medarbejder) gennem Randstad. Planen var klar. Giv den 120% gas og forsøg at få en fast ansættelse hurtigst muligt, da det giver markant bedre vilkår. Derfor gik jeg allin på arbejdet, og har givet alt, hvad jeg havde, i de 7 måneder jeg har været der indtil nu. Alle ekstra vagter og overarbejde har jeg taget, da det både hjælper min aktuelle økonomi, men samtidig giver mig mere tid til at blive god til mit arbejde. Første belønning kom efter 4½ måned, hvor jeg blev tilbudt jobbet som Situation Manager. Det tog jeg imod med kyshånd. Jeg forblev dog stadig på samme vikarkontrakt som før.

Det valg har så kostet markant på den sociale front. Da jeg altid er enten på arbejde eller træt, har der ikke været meget tid/energi til at se familie og venner. Ligeledes har der ikke været tid til at spille backgammon, skak eller lave film. Alt dette er et helt bevidst fravalg, som jeg ændrer på det sekund, jeg får stabiliseret min arbejdssituation. Min forventning er, at der ikke går lang tid endnu.

Genetablering i 2014
Jeg bor nu til leje i en 2-værelses i Bispebjerg. Det er jeg ganske tilfreds med, og jeg cykler hver dag de 5 km, der er til NNIT. Da der forhåbentligt snart kommer styr på et fast job, kan jeg for en stund stoppe med at spekulere på bolig og økonomi. Nu er det tid til at finde ud af, hvad jeg vil bruge alt den ekstra fritid til, jeg får. Pludselig, at have 30+ timer ekstra om måneden (da det er slut med overarbejde) virker som den rene svir.

Lige nu har jeg et ønske om, at jeg kommer i form igen. Min plan er at løbetræne mindst 365 km i 2014. 1 km om dagen burde kunne lade sig gøre. Ligeledes håber jeg at få spillet 3-5 holdkampe i backgammon i anden halvdel af sæsonen. Nordic Open kommer jeg nok ikke til at spille denne gang, men jeg har stadig en lille drøm om at vinde VM i 2014 – det er jo mit 10 års jubilæum :)

Mit mål med skakken er at lave minimum 15 minutters deliberate practice i snit om dagen set over hele 2014. Udover holdturneringen kunne jeg godt tænke mig at spille et par turneringer, men der bliver jeg nødt til at se, hvordan det falder sammen med arbejdet. Det er også meningen, at jeg vil oppe mig gevaldigt og komme videre med performance optimerings træningen på kvindelandsholdet. En af de ting jeg desværre var nødt til at nedprioritere i forbindelse med min arbejdssituation.

Det sidste projekt jeg vil have fokus på i 2014, er et filmprojekt. Jeg er i gang med, at lære en masse om, hvordan man laver film og jeg har arbejdet en del på en ide til en ny dokumentar. Det er planen, at jeg skal lave den i samarbejde med en anden, så det bliver super spændende

Sidst men ikke mindst, så vælger jeg at prioritere sociale arrangementer langt højere i 2014. Det er mildest talt ikke et sekund for tidligt. Nu er det vist på tide, at jeg får mit normale liv tilbage.

Alt dette skulle kunne være muligt, selv om jeg husker at holde øjnene på bolden. Alt dette er muligt, fordi jeg valgte at holde øjnene på bolden, da det var nødvendigt. 2014 – jeg hilser dig velkommen. Godt nytår til alle.


:: Backgammon ::

* Dansk Bg Forbund (DK) 

* eXtreme Gammon

* Bg World Championship

* DBgF on Facebook (DK)

 

:: Poker ::

* Pokernyhederne (DK)

* PNN.dk (DK)

* Texaspoker (DK)

* PokerHistory

 

:: Chess ::

* Dansk Skak Union (DK)

* ChessBomb

* K41 (DK)

* ChessTempo